English | شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

رونق تولید و خوداتکایی در محصولات کشاورزی با اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی

معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تمام قد جلوی انحصار واردات کشاورزی ایستاده‌ایم، مجوز واردات را به تولید کننده محصول و نه افراد خاص می‌دهیم و طبق برنامه، خودکفایی ۷۰ درصدی دانه‌های روغنی ظرف ۱۰ سال حاصل می‌شود.
دکتر عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری فارس سیاست ها و برنامه های این وزارت در زمینه های اقتصاد مقاومتی،رشد تولید و تراز بازرگانی بخش کشاورزی و… را تشریح کرده که متن آن را در زیر می خوانید:
اشاره: جزء کم‌مصاحبه‌ترین معاونان وزیر جهاد کشاورزی محسوب می‌شود و وقتی به یک مرتبه پس از چند ماه پیگیری، اطلاع دادند که وقت مصاحبه با عبدالمهدی بخشنده نهایی شده، پذیرفتیم که ساعت ۶ بعدازظهر در دفترش حضور یابیم.
از صحبت های خارج از مصاحبه‌اش متوجه شدم که او فقط مشاور یا معاون حجتی نیست، بلکه دوست دیرینه‌ای است که حتی در مواقع خاص هم به آقای وزیر دسترسی دارد.
او استاد تمام دانشگاه است که ترجیح می‌دهد در همان زادگاهش یعنی خوزستان تدریس کند.
یک ساعت و نیم مصاحبه ما حول محور موضوعاتی همچون کارهای وزارت جهاد کشاورزی در بحث اقتصاد مقاومتی، تنظیم بازار پس از اجرای قانون انتزاع و به قول آقای بخشنده، قانون تمرکز، مدیریت واردات کالاهای اساسی گذشت.
او ابتدا تاکید داشت که فقط مصاحبه را با محور اقتصاد مقاومتی مدیریت کند، اما در نهایت در مورد تنظیم بازار هم پاسخ داد و اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم وکمبود عمده کالاهای اساسی است و نه خرده فروشی.
فارس: در راستای محورهای اقتصاد مقاومتی که در آن بر کاهش تولید محصولات آب‌بر، تولید کالاهای اساسی از جمله گندم در داخل کشور و مدیریت واردات محصولات تأکید شده، وزارت جهاد کشاورزی طی این سالها چه کاری انجام داده است؟
بخشنده: ابلاغیه اقتصاد مقاومتی ۲۴ بند دارد که ۲ بند آن به طور مستقیم و پنج، شش بند آن به طور غیرمستقیم به وظایف وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه اشاره دارد. آنچه که مستقیم به ما مرتبط می‌شود، برقراری امنیت غذایی در کشور است و دیگر، تأمین و تولید نهاده‌های کشاورزی در کشور است و در همین راستا در سال ۹۴ که به عنوان مثال بسته‌ای را به ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی ارائه کرده‌ایم که شامل ۲۴ پروژه بزرگ می‌شود که نمونه آن پروژه افزایش خوداتکایی در محصولات راهبردی است که شامل محصولاتی همچون گندم، برنج، گوشت، مرغ و تخم‌مرغ می‌شود.
یا پروژه‌هایی در بخش تأمین نهاده‌هایی همچون بذر، کود و سم تعریف کرده‌ایم. این بسته در شورای اقتصاد مطرح شده و از ۲۴ پروژه، ۱۴ پروژه در اولویت ما قرار گرفته است و در ستاد اقتصاد مقاومتی هم به تصویب رسیده است.
فارس: این ۱۴ پروژه بیشتر مربوط به چه موضوعاتی می‌شود که در اولویت قرار گرفته است؟
بخشنده: نوسازی و بهسازی اراضی، زهکشی و آبیاری مزارع، استفاده از آبیاری نوین، مکانیزاسیون و مباحث آبخیزداری منابع طبیعی که جزو پروژه‌های پایه ماست. همچنین پروژه‌هایی برای تولید کود، سم و بذر تعریف شده، اگرچه باید برخی موارد را وارد کنیم. توسعه کشت‌های متراکم گلخانه‌ای، توسعه آبزی‌پروری و پرورش ماهی در قفس است.
آقای وزیر تصمیم گرفته‌اند تا برای هریک از این موارد یک مجری ملی انتخاب کنند. به عنوان مثال مجری طرح دانه‌های روغنی، مجری پنبه، مجری گندم.

طراحی سایت توسط فراکارانت