قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد لایحه حفاظت از خاک در سال ۹۵ با تصویب کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در نوبت رسیدگی در صحن علنی قرار گیرد.
مهندس خلیل آقایی در گفت و گو با خبر نگار ما اعلام کرد: دولت یازدهم درخواست رسیدگی به لایحه حفاظت از خاک را به مجلس دهم ارایه داده و این لایحه باید در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دوباره بررسی و تصویب و گزارش آن برای ارایه به صحن علنی آماده شود.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس افزود: با توجه به شروع کار مجلس دهم در سال جاری، تغییرات در ساختار و تشکیل کمیسیون های تخصصی و همچنین ضرورت پرداختن به طرح ها و لوایح اولویت دار کشور مانند برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۶، هنوز نوبت بررسی لایحه حفاظت از خاک در کمیسیون کشاورزی مجلس نرسیده، اما ما امیدواریم با درخواست هایی که در زمینه اهمیت رسیدگی به این لایحه به مجلس داده ایم در آینده نزدیک شاهد تصویب آن در کمیسیون مربوطه باشیم.
آقایی با بیان این که تاکنون قانون مدونی در حمایت و حفاظت از خاک در کشور وجود نداشته است، اظهار داشت: در لایحه حفاظت از خاک، حفاظت کمی، کیفی، کاربری و بهره برداری اصولی و بهینه از خاک مد نظر است.
وی ادامه داد: بر اساس این لایحه تخریب، صادرات و آلودگی خاک ممنوع و مجازات و جرایمی برای مخاطیان در نظر گرفته خواهد شد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس تصریح کرد: افراد حقیقی و حقوقی که فعالیتشان در ارتباط با خاک است در حفاظت و بهره برداری درست از آن مسوولند و هر کس خارج از این چارچوب اقدام کند باید پاسخگو باشد.
وی لایحه حفاظت از خاک را کاری مشترک از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست کشور عنوان کرد و گفت: این دو نهاد، متولی و مجری این قانون خواهند بود به طوری که مسایل مربوط به جلوگیری از آلودگی خاک و رعایت اصول فنی در حوزه مسوولیت سازمان محیط زیست کشور و برنامه ریزی و آموزش در زمینه حفاظت کمی و کیفی، کاربری صحیح و اصولی و بهره برداری از خاک بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
آقایی اظهار داشت: اهمیت خاک برای کشاورزی فوق العاده بالا است و تشکیل خاک به عقیده کارشناسان صدها سال طول می کشد ، از این رو به نظر می رسد که کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نظر مثبتی به لایحه حفاظت از خاک داشته باشد.
بنابراین گزارش،دولت یازدهم لایحه جامع خاک را در ۲۸ خرداد ۹۲ از مجلس نهم برای رفع ایرادات حقوقی و تفکیک آن از لایحه منابع طبیعی استرداد کرد و در نهایت این لایحه پس از تغییراتی با عنوان جدید لایحه حفاظت از خاک در تاریخ ۳۰ فروردین ۹۴ به تصویب دولت رسید و با آغاز به کار مجلس دهم برای بررسی و تصویب مجدد به این نهاد قانونگذار ارسال شد